Kolajen Nedir?
- Kolajen gıdalarla alınan bir proteindir.
- Yapısında protein yapı taşları olan aminoasitler bulunur.
- Özellikle cilt ve bağ dokunun ihtiyacı olan esansiyel aminoasitleri kolajen kaynağından karşılanabilir.
Neden Kolajen Kullanılmalı?
- Cildin alt tabakası olan dermis bağ dokusu, birbiri ile iç içe geçmiş kolajen ve elastin liflerini içeren ‘matrix’ ten oluşmaktadır.
- Matrix elemanlarını korumak, elastikiyetlerini arttırmak ve beslemek için yüksek dozlarda kolajen kullanılabilir. (1)
- 25 yaş sonrası vücuttaki kolajen miktarı azalmaya başlar ve her yıl geri dönüşümsüz hızlanır. Bu azalma oranı menopoz sonrası artar ve dışarıdan kolajen takviyesi almak matrix elemanlarını korumak ve yapılandırmak için iyi bir çözüm olabilir. (1)
Nasıl Kullanılmalı?
- 25-30 yaşından sonra cilt altı dokusu yaşlanmaya ve kolajen oranı azalmaya başlar
- Genç erişkinler için (<35 yaş) 1’er haftalık kürler halinde,
- 35 yaş ve üstü erişkinler için 4’er haftalık kürler halinde kullanılması önerilmektedir.
- Akşam tüketilmesi önerilmektedir (Uyku sırasındaki hormonel değişimler kolajen faydalanımını pozitif yönde arttırmaktadır).
- Ürünün etkinliği yaş, sigara kullanımı, çevresel faktörler, uyku ve beslenme alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterebilir.
Kaynak:
1.(1) Kang MC 1 , Yumnam S 2 , Kim SY 3 . Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. doi: 10.1159/000351376. Epub 2013 Aug 14.(2) Proksch e 1 , Schunck M , Zague V , Segger D , Degwert J , Oesser S . Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis.Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9. doi: 10.1159/000355523. Epub 2013 Dec 24.(3) Proksch e 1 , Segger D , Degwert J , Schunck M , Zague V , Oesser S .Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. doi: 10.1159/000351376. Epub 2013 Aug 14.
- Yorum Yap
- Yorumlar 0
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
Çocuklarda İştahsızlık Probleminin Önüne Nasıl Geçilir?
Çocukların yeterli miktarda besin alamaması durumu iştahsızlık olarak tanımlanır. Ek gıdaya geçiş dönemleri, ilaçlar, sağlık sorunları, besin alerjileri gibi faktörler nedeniyle çocuklar iştahsızlık yaşayabilir. Çocuklarda iştahsızlık hem ebeveyn hem de çocuklar için stresli bir süreç olabilir. İştahın azaldığı dönemlerde çocukların ihtiyacı olan besin öğelerinin eksikliği görülür. Vitamin ve mineral gibi besin öğelerinin eksikliği çocuklarda büyüme ve gelişme sürecinin yavaşlamasına neden olur.
Çörek Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?
Nigella sativa, çörek otu veya siyah kimyon olarak bilinen ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Bu bitki aynı zamanda "Her derde deva ilaç" olarak da anılır. Bitkinin tohumları siyah renklidir ve özel bir kokuya sahip acımsı bir tatları vardır. Nigella sativa, yaklaşık olarak 20-30 cm yüksekliğe ulaşabilen, güzel kokulu bir bitkidir ve otsu bir bitkidir. Bitki, tıp alanında antihistaminik, antidiyabetik, antihipertansif, antiinflamatuar ve antimikrobiyal etkilere sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca, nörolojik hastalıklar ve kısırlık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir...
Melatonin Uyku İlişkisi
İnsan yaşamının yaklaşık üçte biri uykuda geçmektedir. Uyku; sosyal, fizyolojik ve psikolojik alanlarda olumlu etkilerinin yanı sıra vücudun dinlenmesi için önemlidir. Kısacası sağlıklı bir yaşam için vücudumuzun savunma mekanizmalarını destekleyici bir yaşam şekli sürdürmemiz gerekmektedir.
Vitaminler & Mineraller, Resveratrol, Guarana, L-Karnitin, Astaksantin, Beta Glukan
Günümüz şartları göz önüne alındığında ve bugünkü yaşam tarzımız için gerekli olan besin öğeleri düşünüldüğünde yüksek potansiyelli vitamin, mineral, aminoasit, antioksidan etkili bitkilerin kullanımı sağlık açısından elzem olabilir.
Güzellik Vitamini Biotin
Biotin, literatürde H vitamini veya B₇ vitamini olarak da adlandırılan ve güncel haberlerde karşımıza sıklıkla “güzellik vitamini” adıyla çıkan bir vitamindir. Kimyasal formülü C₁₀H₁₆N₂O₃S olan biotin, suda çözünen bir B kompleksi vitaminidir. Suda çözündüğü için günlük olarak alınması önemlidir.
Cilt ve Bağ Dokunun Mucizevi Desteği Kolajen Tip I,II&III
Kolajen Nedir? Kolajen gıdalarla alınan bir proteindir. Yapısında protein yapı taşları olan amino asitler bulunur. Özellikle cilt ve bağ doku; ihtiyacı olan glisin, prolin ve hidroksiprolin esansiyal amino asitleri kollajen kaynağından karşılayabilir.
Kolajen, Hyaluronik Asit, Koenzim Q10, Resveratrol
Doğal yaşlanma zamanla gelişen ve hücre metabolizmasında oluşan oksijen radikalleri denen zararlı maddelerin neden olduğu hasar sonucu oluşur ve 20’li yaşların ortasında başlar. Günümüzde stres, işlenmiş gıdalarca yoğun beslenme, kafein, alkol ve sigara, çevre kirlilikleri vb. faktörler doğal yaşlanma sürecini hızlandıran dış faktörlerdir.
Omega 3
Temel yağ asitleri vücut tarafından üretilemeyen, tüketilen gıdalarla veya destek olarak alınması gereken yağ asitleridir. Temel yağ asitlerinin iki ailesi vardır; Omega 3 ve Omega 6. Bu iki yağ asidi grubunun dengeli alınması sağlıklı bir vücut için önemli beslenme alışkanlıklarından birisidir.
Glukozamin Kondroitin MSM Hyaluronik Asit
Vücudumuzun hareket sistemini oluşturan temel yapılardan birisi eklemlerdir. Kemiklerimiz arasındaki birleşim alanları olan eklemlerin vücutta bulundukları yere ve işlevlere göre farklı türleri vardır. Özellikle temel hareketleri sağlayan diz, el bileği gibi alanlardaki eklemlerde, eklemlerin kapsülle çevrili bir eklem boşluğu mevcuttur. Eklem yüzleri kıkırdakla örtülüdür ve eklem boşluğunu eklem sıvısı (sinovyal sıvı) doldurur.
Beta Glukan
Beta glukan ekmek mayasının hücre duvarından (Saccharomyces cerevisae) elde edilen polisakkarit yapısında bir moleküldür.
L-Karnitin Yeşil Çay Ginseng
Kilo kontrolü günümüzdeki beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve hareket kısıtlılığına bağlı olarak giderek daha zor kontrol edilebilir hale gelmektedir. Fazla kilo ve obezite diyabet, kalp hastalıkları ve kanser gibi pek çok kronik hastalıkta major risk faktörü olarak değerlendirilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre;
Koenzim Q10
Koenzim Q10 vücutta doğal olarak bulunan ve hücrelerde enerji üretimi için gerekli olan vitamin benzeri bileşiktir. İlk olarak 1957’de izole edilen Koenzim Q10, besinlerden enerji elde etmede büyük önemi olan bir maddedir. Yaşın ilerlemesiyle, statin grubu ilaçların ve bazı beta blokörlerin kullanımıyla vücuttaki Koenzim Q10 seviyeleri azalır.
Co-Enzyme Q10 Hakkında Bilmediklerimiz
Koenzim Q10 yağda eriyen vitamin benzeri bir maddedir. Yaygın olarak ubiquinon, CoQ, CoQ10 veya vitamin Q10 da olarak bilinir. Koenzim Q10 ilk olarak 1957 yılında kalp, beyin, karaciğer ve böbrek gibi enerji tüketimi yüksek olan dokularda ve sığır kalbinin mitokondrisinde bulunmuştur. 1978’de Peter Mitchell Co-Q10’in biyolojik enerji transferindeki rolünün kanıtlamasıyla Nobel ödülü almıştır.
İnfertilite Tedavisinde Co-Enzyme Q10 Takviyeleri
Oksidan madde fazlalığı sperm hücrelerini zayıflatır ve erkek doğurganlığını negatif yönde etkiler. Koenzim Q10, antioksidan özellikleri ile serbest radikallerin sperm üzerinde olan negatif etkilerini engeller.
Quercetinin Covid Üzerindeki Etkinliği
Son zamanlarda yayınlanan birçok makalede, quercetinin etki mekanizmaları gözden geçirilerek immünolojik yanıtları üzerindeki etkisine odaklanılmıştır. Bunun COVID-19 hastalarındaki etkinliği araştırılmıştır. Araştırmalar, SARS-CoV-2’nin iltihabı yükselttiğini ve NLRP3 iltihabını aktive ettiğini, bunun bir sitokin fırtınasına ve yıkıcı iltihaplanmaya yol açtığını ve COVID-19 hastalarında ALI / ARDS’ye neden olduğunu göstermiştir.
Kalp Hastalığı Salgınının Ardındaki Sinsi Düşman “Kolesterol”
İyi Kolesterol (HDL-Kolesterol) – Kötü Kolesterol (LDL-Kolesterol) Nedir? Kolesterol karaciğerden hücrelere ve hücrelerden tekrar karaciğere kan yoluyla taşınır. Kolesterol ve diğer yağlar kanda erimedikleri için lipoprotein denen paketler halinde taşınırlar. Bunlardan kolesterolü taşıyanlar iki cinstir, bunlar kötü kolesterol olarak bilinen LDL-Kolesterol ve iyi kolesterol olarak bilinen HDL- Kolesteroldür.
Resveratrol, Koenzim Q10, Astaksantin
Japon Poligonumu (Polygonum cuspidatum) kök ekstresi %50 resveratrol içerir. Resveratrol bir fitoaleksindir, yani bitkilerin bakteri ve funguslara karşı savunma için ürettiği bir enzimdir. 1940 yılında keşfedilen bu molekül, önceleri sadece kanser tedavisi için kullanılmaktaydı.